Fysik

Isotoper

02. november 2014 af Mathildecrone (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Skal svare på et spørgsmål i fysik, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af...
Det lyder : forklar kort, hvorfor stimerne klumper sig sammen tæt på linjen med N=Z?
Altså: hvorfor findes der ikke isotoper, hvor der er mange flere eller færre neutroner, ender er protoner?
Håber I kan hjælpe

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2014 af mathon

Protoner frastøder hinanden, så der skal være et passende antal neutroner for at holde sammen på kernen.

For få eller for mange neutroner skaber nuklearenergetisk instabilitet.


Svar #2
02. november 2014 af Mathildecrone (Slettet)

Tusind tak. Men hvad betyder nuklearenergetisk instabilitet ??

Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2014 af mathon

nuklearenergetisk = kerne-energetisk = kerne-energi-mæssigt.

instabil = holdbar i nogen tid men i længden ustabil.


Skriv et svar til: Isotoper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.