Matematik

Tretrinsreglen

03. november 2014 af emilie63 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har jeg skrevet differenskvotienten rigtigt? -ser nemlig ikke helt rigtigt ud


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2014 af mathon

Du har ikke skrevet den rigtigt op:

.

                 \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\frac{4(x_o+h+a)^2-4(x_o+a)^2}{h}


Svar #2
03. november 2014 af emilie63 (Slettet)

Mange tak, er det her den rigtige reducering?


Svar #3
03. november 2014 af emilie63 (Slettet)

eller mener sådan her?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. november 2014 af mathon

                  \frac{4(x_o+h+a)^2-4(x_o+a)^2}{h}=\frac{4\left [ ((x_o+a)+h)^2-(x_o+a)^2 \right ]}{h}=

                  4\cdot \frac{(x_o+a)^2+2(x_o+a)h+h^2-(x_o+a)^2}{h}=

                  4\cdot \frac{(2(x_o+a)+h)h}{h}=4\cdot \left ( 2\left ( x_o+a \right )+h \right )

                  \underset{h\rightarrow 0}{\lim }\; \; 4\cdot \left ( 2\left ( x_o+a \right )+h \right )= 4\cdot \left ( 2\left ( x_o+a \right )+0 \right )=8\left ( x_o+a \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2014 af mathon

dvs
                  \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=8(x+a)


Skriv et svar til: Tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.