Matematik

Isolering

03. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har følgende:
1/3e-3y=1/2 * e2t+c. Jeg skal finde et eksplicit udtryk for y. Mit CAS værktøj får det til at være
y=-1/3 *ln(2/(3(e^2^t+2c)))

Men i facit står der at det skal give y=1/3*ln(3/2*e^2^t+3*c)

Hvad går galt???
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når man ganger med 3 på hver side, får man

        e-3y = (3/2)·e2t + 3c ,

ikke det, du har i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2014 af peter lind

Intet. Resultatet er bare skrevet på forskellige måder, men du har rod med parenteserne


Svar #3
03. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen :)


Svar #4
03. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Kan I hjælpe mig med denne opgave: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1536631


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.