Matematik

Et stykke der ikke går op?

03. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det jeg har vedhæftet skulle meget gerne give -8/7+c*e-7/4*t^4, men dog kan jeg ikke få det til at gå op??

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er da korrekt at det giver det resultat.

        e-(7/4)t^4 · ( -(8/7)·e(7/4)t^4 + c) = -(8/7)·e-(7/4)t^4 · e(7/4)t^4 + c·e-(7/4)t^4

                                                     = -(8/7) + c·e-(7/4)t^4

Bemærk, at for ethvert x er   e-x · ex = 1 .


Svar #2
03. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Ja men du har ikke ganget det med -8/7 :)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da netop ganget med -(8/7) .

Stykket er af formen

        (1/a) · (b·a + c) = b + (1/a)·c


Svar #4
03. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Årrrrrh når ja!! Mange mange tak!


Skriv et svar til: Et stykke der ikke går op?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.