Matematik

plangeometri

04. november 2014 af C96Bo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave?

Jeg ved at jeg skal benytte mig af at højden på hypotenusen er mellemproportional mellem to stykker, hvori den deler hypotenusen. Men jeg forstår det ikke nærmere, og hvordan man skal skrive det op, og hvad det overhovedet betyder. 

Håber nogle kan hjælpe

Vedhæftet fil: opg11.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er den korrekte sætning, du skal benytte. Man har så

        |AD| / |CD| = |CD| / |DB|

eller

        c / 2 = 2 / (5 - c)

hvilket er en anden form for den ønskede sammenhæng.


Svar #2
04. november 2014 af C96Bo (Slettet)

#1 Er dette så svar nok på spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Trekant ABC er retvinklet og højden CD deler hypotenusen AB i de to stykker AD og DB. Da højden i en retvinklet trekant er mellemproportional mellem de stykker, hvori den deler hypotenusen, har vi da

        |DB| / |CD| = |CD| / |AD|

hvoraf den ønskede sammenhæng så fremgår.


Svar #4
04. november 2014 af C96Bo (Slettet)

Tusinde tak!!!


Skriv et svar til: plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.