Matematik

Hjælp

05. november 2014 af Hjælp2100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En Person har aflæst sin elmåler hver aften igennem en periode på 14 dage. Det viser sig, at der med tilnærmelse gælder:

f(x)=20x33760.

Hvor f(x) betegner målerens visning (målt i KWh) på dag nr. x i perioden.

a) Hvad fortæller denne model om det daglige elforbrug i perioden?

Modellen fortæller os at antallet af kWh stiger mod 20 per dag, og dagen han startede med at tælle stod der 33760 kWh.

# Hvilken dag viser måleren 33900 kWh? #

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af forever21 (Slettet)

Det må jo være på den 7. dag måleren viser 33900 kWh, da der fra 33760 til 33900 er 140 kWh og 20 * 7 = 140. Dette kan eventuelt bevises ved at sætte funktionen ind i et koordinatsystem med antal kWh op ad y-aksen og antal dage hen ad x-aksen og herefter aflæse hvor 33900 kWh står?


Svar #2
05. november 2014 af Hjælp2100 (Slettet)

33900 - 33760 % 20 = 7 dage.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.