Matematik

Maple

06. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der ved hvordan man kan regne følgende i maple:
Givet differentialligningen y'(t)=y(t)^2+t. Beregn i hånden det 2. ordens taylorpolynomium med udviklingspunkt 6, for den løsning der opfylder y(6)=12


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af peter lind

Du skal ikke bruge maple til det.

1. Indsæt y(6) og t = 6 på højre side af ligningen. Derved finder du y'(6)

2. Differentier differentialligningen

3. Indsæt y(6) og y'(6) på højre side af resultatet. Du har nu y''(6)

4. indsæt det fundne i Taylorformlen


Svar #2
06. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Nej nej har udregnet den. Men det ville bare være mega rart til eksamen, så jeg kunne tjekke efter


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2014 af heyy12 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, næsten den samme opgave havde du løst i hånden her https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1537822


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2014 af Therk

I Maple:

ODE:=D[1](y)(t)=y(t)^2+t;

IC := y(6)=12;

SOL := dsolve({ODE,IC},y(t));

taylor(rhs(SOL),t=6,2);
 

Se evt. ?dsolve og ?taylor. rhs(x) tager højre side af lighedstegnet i ligningen x.


Skriv et svar til: Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.