Fysik

7.1 Ovn

08. november 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En ovn mærket 3 gange 380V,  5,0kW indeholder tre ens varmelegemer i stjernekobling.

Bestem a) den optagne strøm

             b) varmelegemernes modstand

Til a) tror jeg at jeg kan bruge: P=3 gange Uf gange If gange cosφ, men jeg ved ikke hvordan man finder φ? Måske er der en anden måde at regne den optagne strøm ud på?

Til b) tror jeg at jeg kan bruge: Rstjerne=Un/(√3 gange In), kan jeg det?

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af hesch (Slettet)

#0: Omregn, således at du regner pr. fase:

Pfase = 5/3 kW pr. fase.

Ufase = 380V / √3

Pfase = Ufase * Ifase

Rfase = Ufase / Ifase

φ = 0      ved ohmsk belastning


Skriv et svar til: 7.1 Ovn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.