Matematik

coopertest

08. november 2014 af Mia124 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 11 En Coopertest er en simpel måde at finde en persons kondital på. Testen går ud på at løbe 
så lang en distance som muligt på 12 minutter.
Distance (meter) 2300 2500 2700 2900 3100 3300 3500 3700
Kondital 40 45 49 54 58 62 67 71
Kilde: LØBEMAGASINET, april-maj 2009
Tabellen viser sammenhængen mellem distancen og konditallet for mænd. Denne
sammenhæng kan med god tilnærmelse beskrives ved
K ax b = + ,
hvor K er konditallet, og x (målt i meter) er den distance, manden kan løbe.
a) Bestem tallene a og b.
En mand gennemfører en Coopertest. Efter nogle måneders træning gennemfører han
testen igen. Han kan nu løbe 450 meter længere end ved den første test.
b) Hvor meget er hans kondital steget?

Hvordan regner man det ud når man har så mange tal??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af peter lind

Beskrivelsen af sammenhængen er noget vås.

Du skal bruge regression på de data


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2014 af SuneChr

Regression på dataene resulterer i en forskrift
K (x) = 0,022x - 10,321
hvor K er konditionstallet og x er distancen i meter.
Lav nu en ny regression, hvor der lægges det ekstra antal meter på distancerne og med samme korresponderende kondital.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2014 af SuneChr

# 2
Jeg ved ikke, om din formulering i # 0 helt svarer til, hvad du ser i # 2.
K (x)  er regression på dataene i første testserie.
I anden testserie skal du nok kun finde forskellen i kondital
K (x + 450) - K (x)
ved at indsætte i forskriften.
Se bort fra de sidste to linjer i # 2.


Svar #4
09. november 2014 af Mia124 (Slettet)

jeg skrev forkert den hedder: K=ax+b, men forstå ikke hvordan man regner det ud


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2014 af peter lind

Mener du hvordan man finder a og b ?. Hvis det er tilfælde bruger man regressionsanalyse. Analysen uf´dføres i et CAS værktøj, statistikprogram, regneark eller lignende
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

men hvorfor bruger man ikke konstanten b i udregning af hans kondital stigning

I siger kun: f(x)=0,022*450=9,9


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2016 af peter lind

Der bedes om stigningen altså K(x+450)-K(x)


Skriv et svar til: coopertest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.