Matematik

Differentialligninger

08. november 2014 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej :)

Kan nogle hjælpe med denne opgave, har prøvet forskelige metoder, men jeg kan virkelig ikke gennemskue den. 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Differentialligninger.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2014 af peter lind

1. foretag integrationen

2. Brug enten separation af variable eller panserformlen
 


Svar #2
09. november 2014 af ranimukerji (Slettet)

1) 

Når jeg integrerer konstanten 37,5 får jeg \imath 37,5 dx= 37,5 x +k.Er dette den samme som differentialigning y´=b-ay, fordi så ville det se ud som følgende 37,5y+b. 

Eller \imath 37,5 dx= 37,5 x (her er konstanten ikke med). Dette ligner jo meget differentialligningen y´=ky   =>   y´=37,5y.  Den fuldstændige løsning til denne differentialigning er y=c*e^kx. 

y´=37,5y    =>   y=c*e^37,5*x 

Udfra de oplysninger vi får i opgaven kan vi omskrive y=c*e^37,5*x til dette C=350*e^37,5*t   er det rigtig ??

Hvis det er rigtig, så kan jeg jo indsætte 1000 og 2000 på C plads og isolere t.

2) Skal jeg måske bare indsætte 53,205 istedet for 37,5. Så det bliver. 

C=350*e^53,205*t

hvorefter jeg indsætter 1000 på c plads og isolere t?


Svar #3
09. november 2014 af ranimukerji (Slettet)

Hvis det ville hjælpe med forståelsen af opgaven, hører der også en beskrivelse til

Vedhæftet fil:Første del.png

Svar #4
09. november 2014 af ranimukerji (Slettet)

Undskyld jeg lavede en fejl i 2)

2)    Den fuldstændige løsning til differentialligningen dc/dt=53,25-0,045*Cmå jo være dc/dt=(53,25)/(0,045)+350*e^0,045*t. 

Herefter kan man kan man sige 1000=(53,25)/(0,045)+350*e^0,045*t   og isolere t.  


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2014 af peter lind

1) Du får korrekt y = 37,5x+k men derefter skal du ikke lave nogle yderligere integration eller lignende. Du skal finde k, hvilket du gør ved at sætte x(eller rettere t) = 0. det skal give 350.

2) Lad være med at gæt men regn.

Hvis du bruger separation af variable har du dc/(53,25-0,045*c) = dt    integrer på begge sider af dette


Svar #6
09. november 2014 af ranimukerji (Slettet)

Ja det giver mening nu, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.