Matematik

Tal + procent stigning??

09. november 2014 af interesseret (Slettet) - Niveau: C-niveau

Potensfunktion - f(x) = b * x^a 
X stiger med 10 %

1 + 0,1 = 1.1 
og vi er kommet frem til næste resultat er 1,21 ?? men jeg forstår det ikke, for tallet skal jo vokse med 10 %, altså 0,1 - men 1.1 + 0,1 er ikke 1,21 ??
Hvordan er man kommet frem til 1,21 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2014 af mathon

               r_y=\frac{p_y}{100}=((1+r_x)^{a}-1)

               p_y=((1+r_x)^{a}-1)\cdot 100

               p_y=(1,10^{a}-1)\cdot 100

              


Svar #2
09. november 2014 af interesseret (Slettet)

Det bliver du lige nødt til at forklare - jeg forstår ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2014 af mathon

Du har ikke oplyst værdien af a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2014 af Soeffi

Du starter med 1 heraf tager du 10% og lægger til, det giver 1 + 0,1 = 1,1. Dernæst tager du 10% af dette og lægger til dvs. 1,1 + 0,11 = 1,21.


Skriv et svar til: Tal + procent stigning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.