Matematik

Bestem en forskrift

10. november 2014 af Nicole87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude bag skræmene. 

Jeg har fået disse 2 opgaver, men er lidt lost. 

1)Bestem en forskrift på den lineære funktion f, hvis graf går gennem de to punkter (2, 10) og (-3, 0) løs ligningen f(x) =3

2) En funktion f er givet ved: f(x) = x3-3x2-9x

Bestem så f´(x) =0


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2014 af mathon

1)
              y=ax+b

                                              \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b\\ \hline -3&0&2&10&\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&y_1-a\cdot x_1 \end{array}


Svar #2
10. november 2014 af Nicole87 (Slettet)

Det er da rigtig tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af mathon

2)
            benyt
                            \left ( k\cdot x^n \right ){\, }'=k\cdot n\cdot x^{n-1}         tre gange.


Svar #4
10. november 2014 af Nicole87 (Slettet)

Ok hvad mener du med tre gange? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. november 2014 af mathon

               

                              f(x)=x^3-3x^2-9x

                              f{\, }'(x)=\underset{\mathbf{ \color{Red} 1. \; gang}}{3\cdot x^{3-1}}-\underset{\mathbf{\color{Blue} 2.\, gang}}{3\cdot x^{2-1}}-\underset{\mathbf{\color{Magenta} 3.\, gang}}{9\cdot 1\cdot x^{1-1}}


Svar #6
13. november 2014 af Nicole87 (Slettet)

Ja selvfølelig. 

Tak :) 


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.