Matematik

Taylor-polynomium

10. november 2014 af Falaffel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen :) 

Jeg sidder med en matematik opgave, jeg har siddet med den i et lille styk, men jeg kan ikke se hvordan jeg skal begynder på følgende opgave, håber der er nogle der har lyst og tid til at hjælpe 

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af peter lind

Du skal finde f(0), f'(0), f''(0) hvor f(x) her er sinusfunktionen. Sæt det ind i Taylorformlen. Find dernæst restlleddet for taylorpolynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af Martin67 (Slettet)

peter er det rigtigt sådan?

Vedhæftet fil:Unavngivesinus.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2014 af Martin67 (Slettet)

er det rigtigt? mht til at finde restleddet for taylorpolonomiet

Vedhæftet fil:Unavngivet123.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2014 af peter lind

Du kan ikke blot skrive cos. Du skal angive indmaden i funktione. Du skal ikke blot aflevere et led med  cos(s)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2014 af Martin67 (Slettet)

jamen det var for at finde restleddet... hvordan vil du forslår ? jeg er lidt forvirret nu


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2014 af Martin67 (Slettet)

altså jeg tænkte på følgende måde 

Vedhæftet fil:12344.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2014 af peter lind

Du har fundet frem til at restleddet er E2 = -cos(s)*(1-0,1)3/6!   hvor 0<s 0,1

Der gælder at |cos(x)| ≤ 1

så |E2| = |cos(s)10-3/6!  ≤  10-3/6!


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2014 af Martin67 (Slettet)

undskyld peter, men forstår det ikke :/, hvad skal jeg gør ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2014 af peter lind

Jeg forstår ikke dit problem. Opgaven er jo løst


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2014 af Martin67 (Slettet)

jamen jeg skal vise at sin(1/10)-1/10 -< 1/6000? passer det? mangler jeg ikke andet?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2014 af peter lind

Der er vist at |sin(x)-T2(x)| < |cos(s)*x3/6!|

Indsættelsen med x = 0,1 giver så det ønskede


Skriv et svar til: Taylor-polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.