Matematik

Eksponentiel befolkningstal.

10. november 2014 af Bubblegum17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Befolkningstallet i et land vokser med 1,8% om året. Det vokser altså eksponentielt. I 1920 var der 17 mio. indbyggere i landet. 

a. Beregn grundtallet for den eksponentielle vækst. 
b. Lad x betegne antallet af år efter 1920, og opskriv en forskrift for befolkningstallet. 
c. Hvor stor var befolkingen i 1932. 
d. Hvor stor vil befolkningen være i år 2050, hvis væksten fortsætter uændret. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2014 af mathon

         a. Beregn grundtallet for den eksponentielle vækst.

                       a=1+0,018=1,018

         b. Lad x betegne antallet af år efter 1920, og opskriv en forskrift for befolkningstallet. 

                       f(x)=\left (17\; mio \right )\cdot 1,018^x

          c. Hvor stor var befolkingen i 1932

                       f(12)=\left (17\; mio \right )\cdot 1,018^{12}

          c. Hvor stor var befolkingen i 2050

                       f(130)=\left (17\; mio \right )\cdot 1,018^{130}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

I c. når du skriver f(12) = (17mio) * 1,018^12 

vil det så sige at man på sin lommeregner skal taste: 

(17000000) * 1,018^12 eller blot (17) * 1,018^12  ??? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2015 af mathon

Indtast
               \small 17\cdot 1,018^{130}        og husk det er mio.


Skriv et svar til: Eksponentiel befolkningstal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.