Matematik

monotoni

10. november 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har funktionen: 1/4x^4-1/3x^3-4x^2+12x

jeg får stillet spørgsmålet: hvor mange punkter på grafen har hældningen 6?

det får jeg til tre punkter.

men mit egentlige spørgsmål er: hvad er det maksimale antal punkter på grafen for g med samme tangenthældning?

jeg forstår ikke spørgsmålet.. er det så bare tre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Da funktionens differentialkvotient er et polynomium af 3. grad, er det højeste antal løsninger til ligningen

        f '(x) = k

lig med graden af polynomiet, dvs. 3.


Svar #2
10. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

det forstod jeg ikke: f'(x)=k??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis grafen skal have en bestemt hældning k , skal man løse ligningen   f '(x) = k . Det er i dette tilfælde en 3.-gradsligning, og den har højst 3 forskellige løsninger.


Skriv et svar til: monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.