Kemi

kem.

10. november 2014 af Arbintaucka (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogen der ved hvordan man løser den? 

Vedhæftet fil: ah.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2014 af Heptan

Du skal bruge oplysningerne i tabellen.

Beregn den kemiske energi der er bundet i bindingerne, og beregn hvor meget energi der er blevet frigivet ved brydningen af bindingerne.

På højre side kan bindingsenthalpierne beregnes:

CO2 indeholder to C=O bindinger pr. molekyle, og der er 3 stk. Det giver 6 C=O bindinger. Vi har desuden 8 O-H bindinger. Lad os beregne energien:

6 * 805 kJ/mol + 8 *463 kJ/mol = 8534 kJ/mol

På venstre side er det lidt mere besværligt. Der er 5 stk O=O bindinger, og i propan (C3H8) er der desuden 2 stk C-C bindinger og 8 stk C-H bindinger. Hvis vi lægger enthalpierne sammen, fås:

5 * 496 kJ/mol + 2 * 348 kJ/mol + 8 * 412 kJ/mol = 6472 kJ/mol

Nu kan vi beregne hvor meget energi der er blevet frigivet ved at trække venstresiden fra højresiden:

8534 kJ/mol - 6472 kJ/mol = 2062 kJ/mol

Der frigives altså 2062 kJ ved forbrænding af 1 mol propan


Skriv et svar til: kem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.