Matematik

Bestem vinklerne

12. november 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave som forvirrer mig lidt. 

Jeg har afgjort at trekanten er retvinklet da vinkel b er vinkelret. 
Bagefter står der jeg skal beregne vinklerne? Men hvilke vinkler det helt præcis der menes? Jeg har fået vinklerne til A = 45, B= 90 og C= 45. Det passer både med min tegning og vinkelsummen for en trekant. Men facit listen til opgaven viser nogle helt andre resultater?? 


Svar #1
12. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Her er svaret for facit listen :


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2014 af mathon

Da B er retvinklet og
                                          a=c=2\sqrt{5} er trekanten tillige ligebenet
hvoraf
                                          \angle A=\angle C=45^{\circ}


Svar #3
12. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja det ved jeg godt, men jeg forstår det ikke udfra hvad facit listen fortæller? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2014 af mathon

Opgavestiller og facitudarbejder er sjældent én og samme person.
Facitberegning foretages ofte af studerende som lommepengesupplement.
Derfor kan koncentrationen "smutte" af og til.
Så lad være med at hænge dig alt for meget i facitlisten.


Svar #5
12. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men er mine resultater rigtige? 


Skriv et svar til: Bestem vinklerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.