Matematik

Problemløsning

12. november 2014 af Valle12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Har en opgave der lyder således:

Prisen på lille bæger kaffe er 6 kr.

Prisen på stort bæger kaffe er 10 kr.

Idas far overvejer, om prisen pr. liter kaffe er den samme for et lille og et stort bæger kaffe. I de små bægre er der 1,5 dL, og i de store bægre er der 2,5 dL kaffe.

Undersøg med beregning, om prisen pr. liter kaffe er den samme for et lille og et stort bæger kaffe. 

Håber, nogle kan hjælpe mig med at løse ovenstående opgave:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Omregn dL til L og undersøg om det er den samme pris


Svar #2
12. november 2014 af Valle12 (Slettet)

Nej, det bliver vel 0,15 L og 0,25 L.. 

Er det bare det? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Så har du

    6 kr. = 0,15 L
   10 kr. = 0,25 L

Find så for 1 liter


Svar #4
12. november 2014 af Valle12 (Slettet)

Ok, så 0,15*6,6=1 L og 0,25*4=1 L


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

6 kr. = 0,15 L
10 kr. = 0,25 L

Multiplicer med 4 på begge sider

24 kr. = 0,60 L

40 kr. = 1 L

Find så, hvad liter prisen er for det lille bæger


Svar #6
12. november 2014 af Valle12 (Slettet)

hvordan....? :I :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Læg 0,40 til på begge sider, i ligningen med det lille bæger.


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det svar er ikke korrekt.

Man skal dividere 6kr med 0,15 L , dvs

        6kr/0,15L = 600kr/15L = (600/15) kr/L


Svar #9
12. november 2014 af Valle12 (Slettet)

Så liter prisen for det lille bæger er (600/15) 40 kr?


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er 40 kr/L .


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2014 af mette48 (Slettet)

Husk du skal sammenligne de to priser


Svar #12
12. november 2014 af Valle12 (Slettet)

Så prisen er det samme for både det lille og store bæger...? 


Svar #13
12. november 2014 af Valle12 (Slettet)

#11

Hvordan det? Altså prisen er jo den samme, hvad mener du med at sammeligne? undskyld hvis jeg spørger for meget..


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#8

Hej Torben.

Mange tak fordi du retter mig, det giver samtidig med også den bedrere forståelse for mig.


Brugbart svar (1)

Svar #15
12. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#12

Ja, prisen er den samme for både det det lille og det store bæger.

Det var godt, Andersen rettede mig.


Brugbart svar (1)

Svar #16
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, prisen pr Liter er den samme for de to bægre.


Svar #17
12. november 2014 af Valle12 (Slettet)

Mange tak skal I have! Det har virkelig været til stor hjælp!!! Tak!!! :)


Skriv et svar til: Problemløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.