Matematik

Lineær funktion

12. november 2014 af saxos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for en lineær funktion y = ax+b  går gennem punkterne (-6,2) og (2,8)

a) Bestem tallene a og b?

Mit spørgsmål: Jeg ved godt, hvordan jeg finder a og b, men hvad er y1, y2 og x1 og x2. Hvordan finder jeg dem via disse punkter, jeg får oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af mathon

                               \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b\\ \hline -6&2&2&8&\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&y_1-a\cdot x_1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

(x1 , y1) er koordinatsættet for det ene punkt, mens (x2 , y2) er koordinatsættet for det andet punkt.

        (x1 , y1) = (-6 , 2)

        (x2 , y2) = (2 , 8)


Svar #3
12. november 2014 af saxos (Slettet)

Takker :D

Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.