Matematik

Lægden af en hypotenuse.

12. november 2014 af fiffty7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg har sidet og arbejdet løs på dette, men er desværre ikke rigtigt kommet nogle vejene, og søgt håb om hjem hos jer :) 

Opgaven: 

I en retvinklet trekant kendes kateterne a = 3.1 og b= 4.7. Jeg har selv beregnet c (hypotenusen) ud til 5.6.

Nu skal jeg beregne lægden af hc, hvilket skaber nogle forvirringer. Jeg formoder det er højden af c, men hvordan og hvorledes regner jeg det ud? 

Håbfulde hilsner

Philip


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2014 af mathon

                   h_c=\frac{a\cdot b}{\sqrt{a^2+b^2}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at der i den retvinklede trekant gælder

       c · hc = a · b

Begge sider er det dobbelte af trekantens areal.


Svar #3
13. november 2014 af fiffty7 (Slettet)

Tusind tak! 

Det er rigtigt! :D 


Skriv et svar til: Lægden af en hypotenuse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.