Matematik

Helt tal minus procent

12. november 2014 af Valle12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En tøjbutik holder udsalg. Der er 20 % i rabat på alt tøj i butikken. 

En T-shirt koster normalt 200 kr.
På udsalg koster T-shirten .... kr.

2) 

Rabatten på et par bukser er 160 kr.
Normalt koster bukserne  .... kr.

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af PeterValberg

1) Bestem hvad 1% er, gang med 20 g træk det fra T-shirtens oprindelige pris på 200 kr. (100%)

2) Rabatten på 160 kr svarer til 20%, - gang med 5, så har du 100% (buksernes oprindelige pris)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. november 2014 af Valle12 (Slettet)

1) 2*20=40 200-40= 160kr

2) 160*5= 800 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af PeterValberg

Ja, dine svar er korrekte

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

1)

Du kan gøre det på to måder:

a) 0,2 *  200 = 40 kr.

b) 1% af 200 = 2

    20% af 200 = 20 * 2 = 40 kr.

2)

Du kan også her gøre det på to måder:

a) 160 / 0,2 = 800 kr.

b) 1% svarer til 160 / 20 = 8

    100% svarer til 8 * 100 = 800 kr. 


Svar #5
12. november 2014 af Valle12 (Slettet)

Har også denne her opgave, som jeg slet ikke forstår..

Når Frederikke koger ris, bruger hun en opskrift, hvor forholdet mellem ris og vand er 2 til 3.

Hvor mange dL vand skal Frederikke
bruge til 5 dL ris? dL 


Svar #6
12. november 2014 af Valle12 (Slettet)

Tusind tak, Ida!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2014 af PeterValberg

#5 At forholdet mellem ris og vand er 2 til 3 (skrives normalt 2:3)
     betyder, at hvis du fx har 2 dl ris så skal du bruge 3 dl vand.

Find ud af, hvor meget vand, der skal bruges til 1 dl ris og gang det resultat med 5,
så har du besvaret opgaven.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#6

Det var da så lidt :-)


Skriv et svar til: Helt tal minus procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.