Matematik

svær opgave

13. november 2014 af larsenlottesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Differensen mellem to tals sum og de samme to tals differens er lig med 10. Produktet af de to tal er 50.

Jeg forstår det slet ikke, dog har jeg forsøgt og er kommet frem til det her;

(I)(x+y)-(x-y)=10                         også den anden ligningx*y=50

x+y-x+y=10        xy=50

2y=10-x+x        2xy=100

10-x+x=100

Og her gik jeg i stå da x'erne går ud med hinanden, ud fra det her konkluderede jeg at denne udregning ikke er rigtig; Version 1

også her er version 2

2y=10-x+x        y=50/y

2y=10-x+x         2y=100/2y

10-x+x=100/2y

100-2x+2x=100

100=100

hvilket ikke er godt nok da da jeg ikke har nogen ukendt mere, hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2014 af peter lind

Den ligning kan ikke være rigtig Du skriver at x+y=10 og x-y=10 det efterlader kun muligheden x=10, y=0, hvilket ikke stemmer overens med at x*y = 50

Kan vi ikke få opgaven ordret.


Svar #2
13. november 2014 af larsenlottesen (Slettet)

opgaven ''ordret'' står i de to første linjer


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2014 af hesch (Slettet)

#0  Af første ligning finder du, at

2y = 10     ( y = 5 )

Af 2. ligning finder du så ved at indsætte y = 5 at

5x = 50

Så y = 5 og x = 10


Svar #4
13. november 2014 af larsenlottesen (Slettet)

#3

Der står i opgaven noget med differens, og du har tydeligvis ikke nogen minus i din forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den første ligning       (x+y) - (x-y) = 10    reduceres jo til       2y = 10   som nævnt i #3.  Som du selv bemærker, går x'erne ud mod hinanden i den første ligning.


Svar #6
13. november 2014 af larsenlottesen (Slettet)

hvad med anden ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den anden ligning løses jo så enkelt som vist i #3 ved at indsætte den fundne værdi for y og så isolere x.


Svar #8
13. november 2014 af larsenlottesen (Slettet)

k


Skriv et svar til: svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.