Matematik

Reducering

15. november 2014 af BrainyBrain - Niveau: C-niveau

Hej.

Nogle der kan hjælpe med at reducere et udtryk? Jeg er ikke helt sikker fremgangsmetoden.  

a2 -2 ab + b2

      2(a-b)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Den bliver til (1/2)a - (1/2)b altså en halv a mnius en halv b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2014 af LeonhardEuler

Det er ligegyldigt, hvad resultatet er.  Hvad #1 spørger efter er fremgangsmåden.

Benyt da den anden kvadratsætning:

\frac{a^2+b^2-ab}{2(a-b)}=\frac{(a-b)^{2}}{2(a-b)}=


Svar #3
15. november 2014 af BrainyBrain

#2

Det har jeg skam prøvet, men forstår bare ik hvordan det kan blive til halve


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Kunne det tænkes at vedkommende kunne bruge resultatet til at udlede hvordan det gøres :)? Det var lidt det der var tanken, eftersom man ikke kan aflevere resultatet alene.

 


Svar #5
15. november 2014 af BrainyBrain

#Alle

Jeg vidste allerede godt at resultatet ville blive    (1/2)a - (1/2)b    da jeg havde været inde på en hjemmeside for at regne det ud, men er ikke en haj til reducering og forstår virkelig ikke hvor de halve der kommer fra.. :) Har prøvet, men jeg har ikke haft meget om reducering i skolen..


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2014 af Mouse456 (Slettet)

#5

Ved at udlede svaret fra #2, bliver det:

\frac{\mathrm{(a-b)^2} }{\mathrm{2(a-b)} } = \frac{(a-b)(a-b)}{2(a-b)} = \frac{(a-b)}{2} = \frac{1}{2}(a-b) = \frac{1}{2}a-\frac{1}{2}b


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.