Matematik

Konstanterne a og b ?

15. november 2014 af ceciliehh19 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med det her matematik? 

En cirkels omkreds afhænger af dens radius. Indfør passende betegnelser for de variable og opskriv en ligning, der udtrykker sammenhængen. 

Her har jeg sagt= 2 * π *r = O (min lærer har bekræftet det var rigtigt) 

Så skal jeg svarer på; 

Er sammenhængen lineær? hvis ja, hvad er konstanterne a og b? 

Jeg har svaret ja til at den er lineær, men jeg er i tvivl om hvad konstanterne så er? Kan det passe det så er 2 og π, hvis ja, hvilken er så a og hvilket er så b? ( f(x)= ax+b) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2014 af ChemistryIsKey

Den er lineær.

En generel lineær forskrift er

     y = a · x + b

I dit tilfælde har du

     O(r) = 2π · r + 0

Således har du en værdi for begge konstanter, der giver (a,b) = (2π,0).
Man burde egentlig slet ikke skrive b-leddet med, idet det i dit tilfælde er 0, og der således er tale om ligefrem proportionalitet mellem cirklens omkreds og dens radius.

     O(r) = 2π · r      ,     hvor a = 2π.


Svar #2
16. november 2014 af ceciliehh19 (Slettet)

tak! 


Skriv et svar til: Konstanterne a og b ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.