Matematik

Linear transformationer/afbildninger?

16. november 2014 af Amril (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Hvordan bestemmes matricen A bag en linear afbildning, hvis vi er givet konkrete afbildninger, og ikke den generelle "formel".

Fx:

T\binom{2}{1} = \begin{bmatrix} -3\\3 \\ 0 \end{bmatrix}

og

T\binom{1}{2} = \begin{bmatrix} 3\\0 \\ 9 \end{bmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af Wily (Slettet)

Du har at

          A\begin{bmatrix} 2 & 1\\ 1 & 2 \end{bmatrix} = \begin{bmatrix} -3 & 3\\ 3 & 0 \\ 0 & 9 \end{bmatrix}

          A = \begin{bmatrix} -3 & 3\\ 3 & 0 \\ 0 & 9 \end{bmatrix}\begin{bmatrix} 2 & 1\\ 1 & 2 \end{bmatrix}^{-1}


Svar #2
16. november 2014 af Amril (Slettet)

Tak, det gir mening.


Skriv et svar til: Linear transformationer/afbildninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.