Matematik

Reduktion

16. november 2014 af MetteMarieH (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer ;-) 

Jeg skal reducerer følgende udtryk mest muligt:

a(a-b)+b(b-a)/a-b    =  a2-ab +b2-ab/a-b      =   Nu er det, jeg bliver i tvivl. For jeg får det rigtige resultat, hvis jeg forkorter a væk alle steder på nær i b2, og b væk på nær i a2, for her kan jeg selvfølgelig ikke forkorte væk. Jeg kommer dermed frem til resultat a-b. Resultatet er rigtigt, men er min fremgangsmåde rigtig :-( 

På forhånd tak for svaret    


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af Heptan

Måske mangler du nogle parenteser, er der tale om

a(a-b)+b(b-a)/(a-b)

??


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Kan du ikke bruge LaTeX, til at skrive det op ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af Heptan

Forlæng brøken med -1

a(a-b)+b\frac{b-a}{a-b} =a^2 -b^2 -b \frac{b-a}{b-a}=a^2 -b^2 -b


Svar #4
22. november 2014 af MetteMarieH (Slettet)

Hej igen :-)

Jeg vedhæfter lige et word-dokument, så er det nemmere for jer at se, hvor jeg går i stå :-(

TAK for hjælpen :-)

Vedhæftet fil:reduktion.docx

Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.