Matematik

Differentialregning

17. november 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal løse følgende:

Bestem en ligning for m, og bestem førstekoordinaten til røringspunktet for l.


Jeg får angivet grafen f(x)=2x^3-15x^2+24x+5, der går igennem punktet P(5,f(5). Ligningen m har jeg fået til y=24x-120.

Jeg er dog i tvivl om, hvad jeg skal gøre for at finde røringspunktet for l, der ligeledes går gennem l. Jeg tænker, at jeg skal gøre brug af tangentlinjen og indsætte P(5,0) på (x,y) samt f'(x) og f(x). Det betyder, at jeg skal løse ligningen:

0=(6x_0^2-30x_0+24)*(5-x_0)+(2x_0^3-15x_0^2+24x_0+5

Det er dog her, jeg får et problem, idet jeg finder tre løsninger: x=5/4, x=5 og x=5, hvilket jeg finder lidt underligt. Derfor vil jeg høre, om der er en, som kan se, hvad fejlen er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2014 af peter lind

Hvad er m ? Hvis det er tangenten i punktet P er røringspunktet jo P


Svar #2
17. november 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

m er tangenten til grafen f i punktet P(5,f(5))


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du med, at l ligeledes går gennem l? Prøv at formulere opgaven mere forståeligt.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.