Fysik

½∙𝑚∙𝑣2+𝑚∙𝑔∙ℎ=𝑚∙𝑔∙ℎ𝑚𝑎𝑥

18. november 2014 af GammelFar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa,

Jeg har brug for hjælp med min fysikaflevering. Kan I hjælpe?

Tak på forhånd :)

Her er den data jeg har fået:

Opgave 6:

Når vi snakker om frit fald har vi tidligere vist at man kan isolere henholdsvis farten (v) og højden (h) ved et hvert givent tidspunkt ved at bruge følgende sammenhæng

 Ekin+Epot=Konstant

Hvilket kan omskrives til ½·m·v2+m·g·h=m·g·hmax

a) Isoler hastigheden v mest muligt (uden TI-Nspire), vis trinene undervejs

b) Isoler højden hmax mest muligt (uden TI-Nspire), vis trinene undervejs

c) Ved et givent frit fald måler man hastighed og højde på en faldende armbolt. På et tidspunkt måles højden til 43 m, mens hastigheden måles til 213 km/t. Fra hvilken højde blev den sluppet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:   a)   Du kan jo starte med at dividere ligningen med m.


Svar #2
18. november 2014 af GammelFar (Slettet)

Jeg ved desværre ikke hvad du mener, matematik er ikke mit stærkeste fag, og slet ikke når de blander bogstaver i


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af hesch (Slettet)

#2:    ½·m·v2+m·g·h=m·g·hmax        =>      ( divider med m på begge sider )

½*v2 + g*h  = g * hmax        =>                 ( subtraher g*h, begge sider )

½*v2 = g*hmax - g *h          =>                  ( g udenfor parentes, højre side )

? ? ?

gang med 2, begge sider.

uddrag kvadratroden, begge sider.


Svar #4
18. november 2014 af GammelFar (Slettet)

Mange tusind tak


Skriv et svar til: ½∙𝑚∙𝑣2+𝑚∙𝑔∙ℎ=𝑚∙𝑔∙ℎ𝑚𝑎𝑥

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.