Matematik

Kvadrat i cirklen...

18. november 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har aldrig fået udleveret sådan en opgave før.. Så aner ikke hvordan man skal lave den.. Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2014 af SuneChr

#0
Vil du ikke kunne regne arealet af en cirkel med diameter 4 ud, hvis du tidligere kun har regnet arealet af en cirkel med diameter 3 ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af LeonhardEuler

Cirklens areal :   c     ,  firkantens areal:    f     

Arealet af det grå område g  er givet ved     g = c - f/4

Find cirklens areal og firkants areal (benyt Pythagoras sætning)


Svar #4
18. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

hvordan skal jeg finde arealerne, når jeg ikke har fået opgivet nogle tal?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2014 af LeonhardEuler

Du har fået opgivet diagonalen i den kvadratiske firkant og du ved, at diagonalen også er diameter i den omskrevne cirkel - og dette er rigeligt med tal til at løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Arealet af en af de retvinklede trekanter beregnes let uden at benytte Pythagoras, da højden i den ligebenede, retvinklede trekant er lig med det halve af hypotenusen, som her er lig med diameteren.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. august 2015 af Soeffi

CAS konstruktion. Resultatet bliver: (1/4)·(294 - 187) cm2 = 26,75 cm2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. august 2015 af mette48 (Slettet)

gråt områdes areal = ( cirklens areal - kvadratets areal )/4 =

( π*22- 2*4*2/2)/4 = (12,56-8)/4 =1,14

Ps har lige set det er en gammel tråd


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. august 2015 af Soeffi

#7

CAS konstruktion. Resultatet bliver: (1/4)·(294 - 187) cm2 = 26,75 cm2.

Jeg glemte helt målestokken, undskyld.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. august 2015 af LeonhardEuler

#9 : Det er forkert at regne med enheder. Det er en matematikopgave - ikke en fysikopgave. Matematik udtaler sig meget mere generelt, desuden opgiver #0 ingen enheder. 


Skriv et svar til: Kvadrat i cirklen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.