Matematik

vektor

19. november 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg er nået frem til efter at have regnet skalarproduktet ud, at jeg får en ligning, der lyder:

10+(-20t)=0

Men hvad er t så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

t er det tal, der skal bestemmes.

De to vektorer a og b er parallelle, hvis det(a,b) = 0 .

Med a = [1 ; -2t] og b = [6 ; 10t - 2] finder man

        det(a,b) = 10t - 2 -(-2t·6) = 0 .

Løs nu denne ligning i t.


Svar #2
19. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Så det her er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er helt forkert. Prikproduktet i det vedlagte sat lig med 0 udtrykker, at de to vektorer er ortogonale, men det er også ganget ud forkert. Vektorerne skal være parallelle.


Svar #4
19. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Vil du ikke vise mig hvordan, jeg gør? Så jeg kan se et eksempel på hvordan man regner det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo vist i #1. Løs den viste ligning.


Svar #6
19. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

jamen hvordan er fremgangsmåden til det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Reducer ligningen

        10t - 2 -(-2t·6) = 0

til

        10t -2 +12t = 0

dvs

        22t = 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2014 af mathon

#4
                det \left ( \vec{a},\vec{b} \right )=\begin{vmatrix} 1 &6 \\ -2t& 10t-2\end{vmatrix}=0

                                           1\cdot (10t-2)-(-2t\cdot 6)=0

                                           10t-2+12t=0 …osv

                                          


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.