Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

andengradspolynomier

20. november 2014 af langelyn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Giv et større eksempel med pris- omkostnings- omsætnings- og overskudsfunktioner med en andengradpolynom. nogen der kan hjælpe mig???


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af Stats

Prisen for et produkt er 60 kr          Pris = p(x) = 60

omsætningen er derfor     Omsætning = p(x)·x = f(x) = 60x

De variable omkostninger er 0,5x2+40 kr og faste omkostninger er 5 kr

Omkostningsfunktionen er derfor k(x) = 0.5x2 + 40x + 5

Overskuddet kan da defineres som Omsætning - omkostninger = overskud

f(x)-k(x) = O(x) = 60x - (0.5x2 + 40x + 5) = -0.5x2 + 20x - 5

Differentier O(x) og sæt lig med 0

O'(x) = -x + 20

O'(x) = 0 ⇔ -x + 20 = 0 ⇔ -x = -20 ⇔ x = 20

Størst overskud er ved en afsætning på x = 20, hvilket giver O(20) = 195

Du kan selv få lov til at ændre tallende så de er mere troværdige

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.