Matematik

Omregne månedlig rente til årlig rente

20. november 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis man kender den månedlige rente, som f.eks er 2%, hvordan kan man så finde den årlige rente?

Mit eget bud er:

(1,0212-1)*100%=26,82%

Tak venner


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2014 af mathon

                         1+r_{\aa r}=(1+r_{m\aa ned})^{12}

                         1+r_{m\aa ned}=(1+r_{\aa r})^{\frac{1}{12}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2014 af mathon

                         1+r_{\aa r}=(1+r_{m\aa ned})^{12}=(1+0,02)^{12}=1,02^{12}=1,26824

                          r_{\aa r}=\frac{p_{\aa r}}{100}=0,26824

                          p_{\aa r}=26,824\%\, p.a.


Skriv et svar til: Omregne månedlig rente til årlig rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.