Matematik

Help!

24. november 2014 af hej2010 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

A) Find the first term and the common difference in both of them.

T+ T2  + 10

S6 = 153

B) T2 + T= 29

S6 - S= 71


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgavernes fulde tekst og den sammenhæng, de forekommer i. Er der tale om differensrækker?


Svar #2
24. november 2014 af hej2010 (Slettet)

#1

9, B og 9, C.... jeg har lavet A.. 

håber du kan hjælpe.

Vedhæftet fil:tj-GcTP9.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ville have været en stor fordel, hvis du havde forklaret, at det drejer sig om en aritmetisk progression (AP)

        Sn = a + (a+d) + (a+2d) + (a+3d) + ... + (a + (n-1)d) = n·a + (1/2)·n·(n-1)·d

Hvis dine T'er betyder de enkelte led, og dit Sn svarer til mit forslag her, skal man så finde a og d .

9B) Man har T4 - T2 = 2d =10 , og dermed S6 = 6·a + 15·d = 153

9C) Man har   T2 + T3 = 2a + 4d = 29   og   S6 - S4 = 6a + 15d - (4a + 6d) = 71 .

Niveauet er vel næppe 10. klasse?


Svar #4
24. november 2014 af hej2010 (Slettet)

tak! 

jeg kunne godt lave B med din hjælp. det hjalp meget! dog kunne  jeg ikke lave C.. kan du godt hjælpe lidt mere med den.. 

Vedhæftet fil:It1p_jw1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

I 9C) skal man så løse ligningssystemet

        2a + 4d = 29   
        2a + 9d = 71

       5d = 42
       d = 42/5
       a = 29/2 - 2d = 29/2 - 84/5 = -23/10 .


Svar #6
24. november 2014 af hej2010 (Slettet)

mange tak!! Andersen, har du mulighed for at hjælpe med 2 opgaver mere? 10 B (ii) og C

10 B (i) har jeg fundet d til 14, p = 17 og q = 31

Vedhæftet fil:jkdeEh6f.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

I 10b) kender man T1 og T4 , og man har så, at T4 - T1 = 3d = 45 - 3 = 42 , så d = 14 , og man har a = 3.
Så er p = a+d = 17, og q = a+2d = 31 , og S5 = 5a + 10d

10c) Man har T1 = 4(x+1) , T2 = 4(x+3), T3 = 4(x+5) , så a = 4(x+1) og d = 4(x+3) - 4(x+1) = 8 .
(ii)  Løs ligningen T12 = 112 .


Svar #8
24. november 2014 af hej2010 (Slettet)

det er 10b (ii) som jeg ikke kunne finde en løsning på. 

spørgs:

Hence, find the sum of the first 5 odd..

ellers har jeg lavet resten nu. det er den eneste tilbage! 


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, beregn S5. Alle leddene er ulige.


Svar #10
24. november 2014 af hej2010 (Slettet)

du mener

S5 = 5(3+59)/2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Som skrevet i #7: S5 = 5a + 10d = 5·3 + 10·14 = 155 .


Svar #12
25. november 2014 af hej2010 (Slettet)

#11 

Tusinde Tak Andersen!

kan jeg godt kontakte dig hvis jeg får brug for mere hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du er altid velkommen til at stille relevante spørgsmål på Studieportalen, og der er sikkert en eller flere lektiehjælpere, der kan være behjælpelig med at besvare dem.


Skriv et svar til: Help!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.