Matematik

Trigonometri

25. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har nogle spørgsmål til trigonometri

Hvordan beviser man : SinA = a/c og CosA =b/c :

Jeg har kigget på bogen i side. 223 og der kan jeg hold øje på noget der hedder Arealberegning vha.sinus

Er det noget jeg kan brug ?

og hvordan ser beviset for TanA ?


MVh Kanrekkha


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2014 af mathon

Det er definitioner ud fra enehedscirklen:


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Man tegner et koordinatsystem med enhedscirklen og en halvlinie, der går ud fra orego. Et passende stykke ude af halvlinien nedfælder man den vinkelrette på x-aksen. Derved fremkommer en retvinklet trekant, hvoraf den ene vinkelspids, A, ligger i orego og den ene katete, b, ligger på x-aksen.

Fra halvliniens skæringspunkt med enhedscirklen nedfældes den vinkelrette på x-aksen. Derved fremkommer en ny retvinklet trekant, der er ensvinklet med den første og hvis kateter er cos A og sin A ifølge definitionen på cos og sin. Brug nu reglerne for ensvinklede trekanter, så fremkommer formlerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

#1

De to formler er ikke definitioner. De er udledt ved hjælp af ensvinklede trekanter, som den vedhæftede figur også viser. Der er desværre en del, der tror, at de to formler er definitioner af sin og cos, men definitionerne hører hjemme i enhedscirklen.


Svar #4
25. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

#1
Det ser godt ud, men der er nogle ting som giver ikke noget mening for mig - fx : hvad er tg?
cotg?

og hvorfor står der fx kun SinA= a/c og cosA b/c ?
Skal man ikke regne det videre ?


Svar #5
25. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Jeg har lavet min sådan her (kig på billedet)

Er det ikke sådan ment :/?

Vedhæftet fil:IMG_5040.JPG

Svar #6
25. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

#3
Har du ikke en skitse eller et billede som jeg kan se ?
(har sent et billede) det er sådan jeg forståede det


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. november 2014 af mathon

#3
         Jeg skriver jo klart, at definitionen er ud fra enhedscirklen:

                Af figuren fremgår, at
                                                   \cos(A)  er projektionen af radius 1 på x-aksen
                                                   \sin(A)  er projektionen af radius 1 på y-aksen

samt af
de ensvinklede trekanter \Delta AQP\sim \Delta ACB

                               \frac{\cos(A)}{b}=\frac{1}{c}\; <=>\; \cos(A)=\frac{b}{c}

                               \frac{\sin(A)}{a}=\frac{1}{c}\; <=>\; \sin(A)=\frac{a}{c}


Svar #8
25. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

tak - forstod det lidt bedere nu
Kunne desværre ikke klart på den anden

#7


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Det ser helt rigtigt ud.

Hvis man tilføjer tangenten i x=1 til enhedscirklen, skærer den halvlinien i punktet (1,tg A).

Tilsvarende skærer tangenten i y=1 halvlinien i (cot A, 1). Ved hjælp af ensvnklede trekanter kan man vise, at tg A = sin A / cos A, og cot A = cos A / sin A.


Svar #10
25. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

super (y)

Jeg har fået det lavt nu.
Men jeg har spørgsmål til vilkårlige trekanter

hvordan redegør man for de andre formler der gælder for vilkårlige trekanter ?
Jeg har lavet beviset for sinusrelation - skal man brug sinusrelation eller cosinusrelationen ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2014 af mathon

se

Vedhæftet fil:cos-relationen_udledt.doc

Svar #12
25. november 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

kan jeg bruge dette vedlægte fil til vilkårlige trekanter :D ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2014 af mathon

#12
                 Ja


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. november 2014 af mathon

se

Vedhæftet fil:5_trekantstilfælde.doc

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.