Fysik

Absorptionskoefficienten

25. november 2014 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Nogen der ved hvordan jeg kan beregne absorptionskoefficienten ud fra følgende formel: 

I = I0 * e-μ*x

Hvis følgende formel ikke kan bruges, hvilken formel kan så bruges?

Et andet spørgsmål er hvordan man beregner henfaldskonstanten vis henfaldsloven som lyder således:

N(T)= N* e-k*T 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Matematik, hvor du skal benytte logaritme regneregler

\mathrm{\ln{I}=\ln{I_0}}+(-\mu\cdot x)\Leftrightarrow \mu=-\dfrac{\mathrm{\ln I-\ln I_0}}{x}=-\dfrac{\ln\dfrac{\mathrm{I}}{\mathrm{I_0}}}{x}

samme fremgangsmåde for henfaldskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2014 af peter lind

Man beregner ikke disse konstanter. Man måler dem.


Svar #3
25. november 2014 af sumia9 (Slettet)

Mange tak
Jeg har lidt svært ved det
Kan du også hjælpe med henfaldskonstanten?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#3 Det er præcis samme udtyrk, blot med andre "bogstaver". 


Skriv et svar til: Absorptionskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.