Matematik

Hældningen

25. november 2014 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find hældningen for den linje, der går gennem punkterne A og B, når 

1. A(0,2) B(1,1)

HJÆÆÆLP :((


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2014 af SuneChr

\alpha =\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Hældningen er 

a=\dfrac{\Delta y}{\Delta x}

det giver 

a=\dfrac{1-2}{1-0}=\dfrac{-1}{1}=-1

hvilket giver god mening, du bevæger dig 1 i x-retningen fra A til B og falder 1 i y-værdien. 

Husk en ændringen altid er det sidste punkt minus det første punkt. 


Svar #3
26. november 2014 af Muaaav (Slettet)

A(-2,3)B(-1,1)

a = (1-3)/(-1-(-2))

Hvad gøre jeg her???


Svar #4
26. november 2014 af Muaaav (Slettet)

Har jeg gjort det rigtigt?

Men hvad giver det så 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. november 2014 af SuneChr

# 3  er helt rigtig.
Det giver så
- 2/1 =  - 2


Svar #6
26. november 2014 af Muaaav (Slettet)

Hvordan det?

Giver det ikke -2/-3


Svar #7
26. november 2014 af Muaaav (Slettet)

Det bare mig, men tusind tak


Skriv et svar til: Hældningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.