Matematik

Pythagoras... HJÆLP

27. november 2014 af Alice132 (Slettet) - Niveau: C-niveau

spørsmålet går ud på at jeg skal beregne længder og grader ud af de sider som ikke er angivet.
min hypotenuse er 6,8cm (lille c) og B er 50 grader. Så skal jeg finde ud af længden på de to kateter, den hosliggende og modstående, og A og C grader.

Hvordan gør man:/?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af exatb

a = 6,8*cos50

6,82 = a2 + b2


Svar #2
27. november 2014 af Alice132 (Slettet)

Jeg har forståetat vi finder a's længde ved at bruge cos. men hvad så med  6,82 = a2 + b2? hvad står det for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#2 Det er phythagoras?

\small a^{2}+b^{2}=c^{2}\Leftrightarrow b=\sqrt{c^{2}-a^{2}}\Rightarrow b=\sqrt{6.8^{2}-(6.8\cdot\cos50)^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2014 af exatb

#2

Ja du skal finde de to kateter, og b kan udledes af denne ligning. Side a er beregnet lige op over.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har    c = 6,8 og C = 90º og B = 50º . 

Så er

        A = 90º - 50º

og

        a = c·cos(50º)    og    b = c·sin(50º) .

Det er vigtigt at angive gradtegnet på vinklernes talværdier.


Skriv et svar til: Pythagoras... HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.