Fysik

Cylinderformet rumstation

28. november 2014 af ehhm (Slettet) - Niveau: B-niveau

rumstationerne roterer for at skabe et kunstigt tyngdefelt. Når man befinder sig på indersiden af cylinderen, holdes kroppen fast i en cirkelbevægelse. Det opleves som virkningen af et tyngdefelt.

Nu til spørgsmålet.

Hvis diameteren er 5 km, hvor hurtug skal den så rotere for at der skabes en tyngdeacceleration på 1g som hernede på jorden ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2014 af mathon

For centripetalaccelerationen
har man
                        a=g=\frac{v^2}{r}

                        v=\sqrt{r\cdot g}=\sqrt{\left ( 5000\; m \right )\cdot \left ( 9,82\; \frac{m}{s^2} \right )}=


Skriv et svar til: Cylinderformet rumstation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.