Matematik

målestoksforhold

01. december 2014 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har muren gennem Berlin på 45,1 km lang. Skal nu beregne modellængden. Den er lavet i 1: 5000. Det vil sige  1 cm : 5000 cm.

skal jeg så sige 4510000*5000=22550000000 cm?

Hvad så hvis modellen skal være 2 m?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2014 af SuneChr

Det virkelige mål skal divideres med 5000
Modellængden er da  4510000/5000 = ........... cm
Hvis modellen skal være 2 m  skal målestoksforholdet være  2/45100 = 1/22550 = 1 : 22550


Svar #2
01. december 2014 af Sofusfelix (Slettet)

1000 tak for hurtig svar..

Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.