Matematik

Andengradspolynomium - f(x)=ax2+bx+c

01. december 2014 af Julie1322 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med en matematik rapport, og har fået dette spørgsmål: 

Vis, at hvis x+ og x- begge er rødder i f(x)=ax2+bx+c, så kan andengradspolynomiet skrive på den faktoriserede form f(x)=a(x-x+)(x-x-)

Jeg har meget svært ved at se, hvordan jeg skal gribe opgaven an. 
Er der en venlig sjæl, der kan hjælpe?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2014 af mathon

Hvis    ax2 + bx + c = 0
har rødderne x1 og x2,
gælder
                       f(x)=ax^2+bx+c=a(x-x_1)(x-x_2 )
           


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2014 af mathon

detaljer:


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2014 af marialyck (Slettet)

Hej Julie

Jeg har selv kørt den igennem på et tidspunkt, men kan se at jeg har den her fra: http://www.frividen.dk/default.aspx?catid=6d52d088-bb7c-4700-ab58-71d21e722603&tabid=67

Hvis du går lidt ned, kan du se at hun går igennem faktoriseringen. Og forklarer hvordan man kommer frem til det. Måske kan det hjælpe dig lidt videre.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - f(x)=ax2+bx+c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.