Matematik

ligninger med brøker

01. december 2014 af larsenlilioo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal op i prøve her på fredag, og vi har ikke fået undervisningen i dette pga. tidsplanen ikke blev fuldt. Det går ud på, at vi skal skrive, alt hvad vi gør, så vi må selvfølgelig ikke bare skrive dem ind på computeren. Der 3 ligninger jeg ikke forstår, hvis I gider så skrive punktform, hvad I gør . Skal lige siges, at når jeg skriver 2/3 eller noget lignende, så skal det forestille en brøk.

1) 2(5x-4)/3 - x-1/4 = 13
2) 5x/12+6 = x+4 1/4
3) 5/ 2(x+1) + 1/ 3(x+1) = 17/18

Mange tak på forhånd, jeg håber, at der er nogen, der gider, at hælpe har selv brugt mange timer på, at få det til give mening, men kunne ikke.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2014 af mathon

1)
                \frac{2(5x-4)}{3}-x-\frac{1}{4}=13               multiplicer med 12

2)
                multiplicer med 12

2)
               multiplicer med 18(x+1)            x ≠ -1


Svar #2
01. december 2014 af larsenlilioo (Slettet)

Tak for svaret, men hvis du vil, kan du så ikke beregne den første, og skrive punktform, hvad du gør, altså hvad gør du, efter du har multipliceret med 12??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2014 af mathon

1)
             12\cdot \left (\frac{2(5x-4)}{3}-x-\frac{1}{4} \right )=12\cdot 13

              \frac{12}{3}\cdot 2(5x-4)-12x-\frac{12}{4}=156

               8(5x-4)-12x-3=156

               40x-32-12x=159

                28x=191

                x=\frac{191}{28}=\frac{168}{28}+\frac{23}{28}=6\tfrac{23}{28}


Skriv et svar til: ligninger med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.