Fysik

Halveringstykkelse

02. december 2014 af serenabb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med at give et godt og uddybende svar på følgende?:

Efter passage af en 10 cm tyk væg er intensiteten af en bestemt γ-stråling faldet til 10% af værdien før væggen. Bestem halveringstykkelsen for det materiale, som væggen er lavet af. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af mathon

                       I(x)=I_o\cdot e^{-\mu x}

                        I(10)=0,1\cdot I_o=I_o\cdot e^{-\mu \cdot 10}    

                                          0,1= e^{-\mu \cdot 10}

                                           10= e^{10\mu }                     

                                           \ln(10)=10\mu

                                           \mu =\frac{\ln(10)}{10}            

                                           X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{\mu }=\frac{\ln(2)}{\frac{\ln(10)}{10}}=10\frac{\ln(2)}{\ln(10)}\approx 3,01\; cm

                                                    
 


Svar #2
03. december 2014 af serenabb (Slettet)

Tusinde tak!! :)


Skriv et svar til: Halveringstykkelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.