Matematik

Mat aflvering til idag :((

02. december 2014 af karlidk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, der er det her spørgsmål i min aflvering, som jeg simpelthen forstår hat af! 

Der er billeder af to ensviklede trekanter.

trekant 1:side A har sidenlængden 7, B har 5 og C er x, dvs den ved man ikke 

trekant 2: side A har sidelængeden y, så den ved man ikke hvad er, B har 12 og C har 8 

HVORDAN FINDER JEG X OG Y???? 

tak på forhånd :)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Husk, at man normalt kalder sider ved små bogstaver og vinkler ved store bogstaver.

Man kender siden b i begge trekanter. Benyt dem til at finde skalaforholdet.

Der gælder

       a / a' = b / b' = c / c'

Man har så

        7 / y = 5 / 12 = x / 8

Bestem nu x og y .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2014 af Maoraw (Slettet)

Trekant 1: Benyt pythagoras a^2 + b^2 = c^2

Og derefter tag kvadratroden af c, altså 7^2 + 5^2 = dit x^2

Så tager du kvadratroden af x^2 også har du x

Det er bare den ene måde du kan gøre det, da de er ensvinklede kan du finde fordoblingskonstanten

ved at dividere de to kendte sidelænger (B i dette tilfælde) med hinanden. Dvs. du har sidelængen B = 12 i den store trekant, hvis du dividerer den med den anden trekant's B får du at 12 / 5 = 2,4

Nu ved du at du kan dividere alle siderne i den store trekant for at finde de længderne i den lille trekant og omvendt kan du gange alle siderne med 2,4 i den lille trekant for at finde siderne i den store


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din forklaring har desværre ikke meget med opgaven at gøre. Der er intet oplyst om, at trekanterne er retvinklede. Man taler heller ikke om fordoblingskonstant i forbindelse med ensvinklede trekanter. Læs i stedet forklaringen i #1.


Svar #4
02. december 2014 af karlidk (Slettet)

what?? 

andreasen: så får jeg jo bare 7/y = 0,41 = x/8??? jeg kan jo ikke bestemme x og y ud fra det??? :))

maoraw: man kan ikke bruge pythagoras sætning i ensvinklede trekanter.. :))


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det kan du da netop. Der er to ligninger

        7/y = 5/12    og    5/12 = x/8

dvs

      y = 12·7/5 = ...     og     x = 5·8/12 = ...


Svar #6
02. december 2014 af karlidk (Slettet)

nåååårh, ej hvordan skulle jeg vide det pludselig blev gange omg..

men ihvertfald ! det var vældigt fint af dig, tusind tak! :)) 


Svar #7
02. december 2014 af karlidk (Slettet)

andersen, ved du om man kan bruge den formel når det også gælder A, B, C?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad mener du helt præcist? Hvad mener du med A, B, C?


Svar #9
02. december 2014 af karlidk (Slettet)

Altså, du skrev jo selv at der er store og små bogstaver, katerne er jo de små bogstaver, hvorimod vinklerne er de store. I den første opgave havde vi jo med lille a, b, c at gøre..

kan man så bruge den samme formel altså a/a = b/b... til at finde sidelængerne af A,B, C??

forstår du? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, opgaven drejede sig om to ensvinklede trekanter med siderne a, b, c og a' , b' , c' .

Jeg ved ikke, hvad du mener med sidelængderne af A, B, C, når nu A, B og C benyttes om vinklerne.

hvis man vil beregne vinklerne ud fra trekantens tre sidelængder, skal man benytte cosinusrelationerne.


Svar #11
02. december 2014 af karlidk (Slettet)

hvad er cosinusrelationerne?? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er de tre trekantsrelationer, hvori der indgår cosinus til en vinkel:

        a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

        b2 = a2 + c2 - 2ac·cos(B)

        c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)


Svar #13
02. december 2014 af karlidk (Slettet)

supperrr lækkert, thanks my nigga :)) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jeg er aldeles ikke din nigga.


Svar #15
02. december 2014 af karlidk (Slettet)

ok, tak anderesen11. 


Skriv et svar til: Mat aflvering til idag :((

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.