Fysik

Fysik-energi

04. december 2014 af OleJespersen - Niveau: C-niveau

Har disse to opgaver, men kan ikke finde ud af at løse dem.
Håber der er nogen der kan hjælpe.
 

Opgave 1
Vi placerer en isterning med massen 45,0 g og temperaturen  -16grader  i en termobeholder med vand. Vandets masse er 0,250 kg, og vandets temperatur er 25grader  . Efter et stykke tid er isen smeltet, og vi placerer et termometer i vandet.

Hvad viser termometret?

Opgave 2

En damprensemaskine skal levere 14 kg damp pr. time. Maskinen tilsluttes en vandhane, hvor vandet er   10grader varmt.

Hvilken effekt skal maskinen tilføre vandet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af mathon

Opgave 1
      Opstil energiregnskab for:

                     fase 1)   opvarmning af 45,0 g is fra -16°C til smeltepunktet

                     fase 2)   smeltning af 45,0 g is ved 0°C

                     fase 3)  opvarmning af af 45,0 gsmeltevand fra 0°C til sluttemperaturen < 25°C.

   
 


Svar #2
04. december 2014 af OleJespersen

Er der ikke en formel for dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2014 af mathon

Jo for hver enkelt fase.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2014 af mathon

Energimodtagelse:

     opvarmning af 45,0 g is fra -16°

                                E=m\cdot c\cdot \Delta T=(45,0\; g)\cdot \left ( 2,09\; \frac{J}{g\cdot C} \right )\cdot ((0-(-16)\; C)

     smeltning af 45,0 g is ved 0°C

                                E=m\cdot c\cdot =(45,0\; g)\cdot \left ( 334\; \frac{J}{g} \right )

     opvarmning af af 45,0 g smeltevand fra 0°C til sluttemperaturen T_{slut}

                                 E=m\cdot c\cdot \Delta T=(45,0\; g)\cdot \left ( 4,186\; \frac{J}{g\cdot C} \right )T_{slut}

Energiafgivelse:          

     nedkøling af 250 g vand fra 25°C til T_{slut}

                                 E=m\cdot c\cdot \Delta T=(250,0\; g)\cdot \left ( 4,186\; \frac{J}{g\cdot K} \right )\left ((25\; C)-T_{slut} \right )

Beregn T_{slut} når energimodtagelse er lig med energiafgivelse.


Skriv et svar til: Fysik-energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.