Matematik

Eksamen

04. december 2014 af Ukendt81 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey,

Jeg har eksamen i skriftlig matematik i morgen, og vil selvfølgelige gerne gøre det så godt som muligt - jeg føler ikke det er mine matematiske evner der holder mig tilbage(det er trods alt skriftlig og der er hjælpemidler hah!)

Men jeg har et par gange fået at vide at jeg ikke besvarer opgaven godt nok, da jeg har for vane kun at skrive udregningen..

Opgave 3
Der er givet følgende formel, hvor s står for vejlængde, a for acceleration og t for tiden:

 s= \frac{1}{2}\cdot a\cdot t^{2}
Bestem størrelsen af a, når s = 500 m og t = 17 sek.

Hvordan stilles det f.eks pænest op ift. besvarelse?

Jeg har nemlig gjort følgende...

500=0,5*a*172

500=0,5*a*289

500=144,5*a

a=500/144,5

a=3,46


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt. Husk at medtage enheder. Man kan starte med at isolere symbolsk

        a = 2s/t2

hvorefter man så indsætter de kendte størrelser

        a = 2·500m/(17s)2 = 1000/289 m/s2 = 3,46 m/s2 .


Skriv et svar til: Eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.