Matematik

Vektorfunktioner

04. december 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle, som vil hjælpe med opgave c og d?

Screen Shot 2014-12-04 at 20.50.37.png


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af mathon

b)        
        Vektorfunktionerne \vec{p}(t_1) og \vec{q}(t_2)  giver to x-udtryk i t_1 \; og \; t_2
        og to y-udtryk i t_1 \; og \; t_2, hvoraf t_1 \; og \; t_2 kan beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2014 af mathon

                                       \begin{array} {|c|c|c|c|} t_1&t_2&x&y\\ \hline -0,055669&-1,71591&1,94435&1,46652\\ -1,641457&1,165566&0,358543&0,770983 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2014 af mathon

d)

Du skal have fat i, hvor hurtigt partiklerne bevæger sig. Du skal altså altså bestemme hver partikels
hastighedsvektor og beregne hver partikels fart.


              x=\int_{0}^{t_1}\left |\overrightarrow{v_1}(t) \right |dt=\int_{0}^{t_2}\left |\overrightarrow{v_2}(t) \right |dt


Svar #4
04. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

Forstår ikke d'eren


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis t10 og t20 er starttidspunkterne for de to partikler, skal der gælde, at

        t = t1 + t10 = t2 + t20

i et af skæringspunkterne.


Svar #6
04. december 2014 af Sneharusha (Slettet)

- hvordan ved man hvad starttidspunkterne er?

- og hvad menes der med t10 og t20?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

For et skæringspunkt beregner man parameterværdierne t1 og t2 for de to partiklers kurver. For at disse to parameterværdier skal svare til samme tidspunkt, skal der for starttidspunkterne t10 og t20 gælde

        t10 - t20 = t2 - t1 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2014 af mathon

                                              \overrightarrow{v_p}=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{p}}{\mathrm{d} t_1}=\begin{pmatrix} 1\\\ln(1,5) \cdot 1,5^{t_1+1} \end{pmatrix}

                                               \overrightarrow{v_q}=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{q}}{\mathrm{d} t_2}=\begin{pmatrix} 2t_2\\ \ln(0,8) \cdot 0,8^{t_2} \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.