Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Hjælp til opgaver med multiplikatoreffekten

05. december 2014 af tayfun1 (Slettet)

Hej Studieportalen. Jeg er i gang med min SRP og skal løse to opgaver. Ville være meget glad for lidt hjælp til at komme videre. På forhånd tak. Tayfun O. 

1. opgave

Regeringen i Fiktivien ønsker at undgå en overophedning af økonomien, og vil derfor begrænse den samlede samfundsøkonomi med 10 mia.

Det oplyses, at importkvoten m = 0,25, skattetrykket t = 0,40 og forbrugskvoten c = 0,9.

Hvor meget skal staten nedsætte forbruget?

2. opgave

I Fiktiviens naboland kommer der på et senere tidspunkt lavkonjunktur, og regeringen ønsker at vise handlekraft, da der skal være valg indenfor et år. Målet er at øge den samlede samfundsøkonomi med 20 mia., endvidere oplyses det at skattetrykket er på 45% og forbrugskvoten på 105%. Regeringen hævder, at målet kan nås, hvis den poster 12 mia. ud.</o:p>

Hvad forudsætter regeringen om importkvoten?

Indtil videre har jeg regnet så langt i opg 1:

1/(1-(0,9*(1-0,4)-0,25))=1,40845

10=1/(c-(1-0,4)-0,25)  c= 0,95

1/(0,95-(1-0,4)-0,25=10

Er dette rigtig og hvis ja, hvordan fortolkes dette og hvad er svaret på opgaven? 


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver med multiplikatoreffekten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.