Matematik

Forskrift

05. december 2014 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

grrafen for liniær funktion f går i gennem to punkter -2,2 og 6,18

bestem en forskrift for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem den lineære forskrift  f(x) = ax + b ved at indsætte de to punkters koordinatsæt i forskriften og derfter løse det fremkomne ligningssystem i a og b.


Svar #2
05. december 2014 af sejt12 (Slettet)

ax+b= hvillke tal skal jeg plotte ind? Har jo 4 tal at gøre med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er givet koordinatsæt for to punkter   (x1,y1) = (-2 , 2)  og  (x2,y2) = (6 , 18) . Indsætter man det f8rste punkts koordinater i forskriften, får man

        y1 = ax1 + b , dvs.

        2 = a·(-2) + b
Indsætter man det 2. punkts koordinater, får man yderligere en ligning, så man i alt har 2 ligninger til bestemmelse af a og b.


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.