Fysik

Raketligningen

06. december 2014 af ahud (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at se på raketligningen. Jeg er kommet til argumentet for at deltap kan skrives som:

Fres*deltat

Er der nogen der kan forklare, hvorfor delta p er lig med Fres*delta t. Min bog fortæller mig, at "hvis vi ser bort fra luftmodstanden, så er systemet af raket og brændstof kun påvirket af tyngdekraften. Ifølge newtons 2. lov betyder det, at vi kan udtrykke systemets tilvækst i bevægelsesmængde som:"

delta p = Fres * delta t = -m * g * delta t


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2014 af mathon

Newton formulerede sammenhængen

                         \Delta F\cdot \Delta t=\Delta p

som senere med vektorer noteredes

                         \overrightarrow{F}=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{p}}{\mathrm{d} t}=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{dt} }(m\cdot \overrightarrow{v})=\frac{\mathrm{d} m}{\mathrm{d} t}\cdot \overrightarrow{v}+m\cdot \frac{\mathrm{d} \overrightarrow{v}}{\mathrm{d} t}
som med loven om massens konstans
giver:
                        \overrightarrow{F}=\+m\cdot \frac{\mathrm{d} \overrightarrow{v}}{\mathrm{d} t}=m\cdot \overrightarrow{a}
                      
                        


Skriv et svar til: Raketligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.