Matematik

Reducering af brøker med potens og bogstaver

07. december 2014 af Milie2708 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder her med en aflevering hvor jeg skal reducere denne brøk:

a^3 * a^-1 / a * a^-4

Please hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2014 af Edgof (Slettet)

Jeg kan ikke helt gennemskue din brøk er det 

a^3 * a^-1      ?

a * a^-4

Hvis det er, så gælder potensregnereglen: a^n*a^m=a^(n+m). Det betyder at du i tælleren har n=3 og m=-1, hvilket giver 3-1=2 og i nævneren har du n=1 og m=-4, dvs n+m=-3. 

Dermed har du brøken a^2/a^-3. en anden potensregel er a^-n = 1/a^n.

a^2/a^-3 = a^2/(1/a^3)=a^2*a^3=a^5

ved det sidste = brugte jeg den første potens regneregl :) 

Håber du kan bruge det!


Skriv et svar til: Reducering af brøker med potens og bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.